italiya-ochikuye-scho-omicron-nevdovzi-stane-dominuyuchim-shtamom-kilkist-vipadkiv-podvoyuyetsya-kozhni-dva-dni

Італія очікує, що Omicron невдовзі стане домінуючим штамом. Кількість випадків подвоюється кожні два дні

 • 13108 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Висококонтагіозний варіант коронавірусу Omicron швидко поширюється в Італії, заявив у четвер Національний інститут охорони здоров'я (ISS). Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Дані інституту свідчать що 6 грудня на Omicron припадало лише 0,19% випадків, а вже 20 грудня - 28% випадків.

Порівняння даних показує, що час подвоєння варіанта становить близько двох днів, що відповідає схемі, що вже виявлена ​​в інших європейських країнах, повідомляє ISS.

"Хоча результати все ще є попередніми, оцінка підтверджує високу швидкість розповсюдження варіанта, який має стати домінуючим через короткий період", - сказав президент ISS Сільвіо Брусаферро.

Дані були надані уряду, який, як очікується, ухвалить рішення на засіданні кабінету міністрів пізніше у четвер про нові заходи щодо боротьби з пандемією.

Додамо

В Італії, яка сильно постраждала від пандемії COVID-19 на початку минулого року, в останні тижні реєструє збільшення кількості нових випадків коронавірусу і смертей, але щоденне навантаження на лікарні, як і раніше, набагато нижче, ніж у деяких інших європейських країнах, таких як Велика Британія та Німеччина.

Італія повідомила про 146 смертельних випадків, пов'язаних з коронавірусом, у середу проти 153 днем раніше, у той час, як щоденна кількість нових випадків зросла до 36 293 проти 30 798 напередодні.

Українські Національні Новини

Новини Світу