italiya-pereviryaye-apple-na-ymovirni-zlovzhivannya-na-rinku-dodatkiv

Італія перевіряє компанію Apple на можливі зловживання на ринку додатків

 • 1600338 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. В четвер італійське антимонопольне агентство AGCM заявило, що розпочало розслідування щодо компанії Apple через ймовірне зловживання панівним становищем на ринку додатків, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Наглядовий орган заявив, що з квітня 2021 року Apple карала сторонніх розробників додатків, у вигляді "більш обмежувальної політики конфіденційності", ніж та, яку вона застосовує на рахунок себе.

Крім того, розробники додатків опинилися в невигідному становищі "з точки зору якості даних, що надаються Apple", - йдеться в заяві AGCM.

У відповідній заяві, надісланій електронною поштою агентству Reuters, Apple заявила, що застосовує правила конфіденційності "однаково до всіх розробників, включаючи Apple".

"Ми продовжимо конструктивно співпрацювати з AGCM для розв'язання будь-яких питань", - додали в компанії.

Додатково

Згідно з антимонопольним законодавством Європейського Союзу, компанії, визнані винними у зловживанні панівним становищем на ринку, ризикують отримати штраф у розмірі до 10% від річного обороту.

Нагадаємо

Apple та інші американські технологічні гіганти неодноразово потрапляли під пильну увагу європейських регуляторів.

У середу Європейська комісія заявила, що шукає більше інформації про систему мобільних платежів Apple в рамках антимонопольної справи проти виробника iPhone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple не змогла врятувати індустрію смартфонів від найгіршого року з 2013-го

Українські Національні Новини

Технології