italiya-pogrozhuye-zakriti-aeroporti-dlya-deportovanikh-z-frn-migrantiv

Італія погрожує закрити аеропорти для депортованих з ФРН мігрантів

 • 8424 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Рим пригрозив закрити аеропорти Італії у зв'язку з намірами влади німецької федеральної землі Баварія здійснити масштабну депортацію мігрантів, що прибули на німецьку територію через Італію. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Якщо будь-хто - Берлін чи Брюссель - планує скидати десятки мігрантів несанкціонованими чартерними рейсами, вам слід знати, що жоден аеропорт не є і не буде доступний, - заявив міністр внутрішніх справ країни Маттео Сальвіні у неділю, 7 жовтня. - Ми закриваємо аеропорти, як уже закрили морські порти".

Робітники аеропорту Мюнхена повідомили, що баварські чиновники планують першу масштабну депортацію до Італії найближчими днями. Йдеться про мігрантів, які прибули до Німеччини, однак були раніше зареєстровані в Італії.

Депортованих мають супроводжувати правоохоронці, зазначили джерела інформагенції.

При цьому офіційно баварське міністерство внутрішніх справ відмовилося коментувати ситуацію.

Як повідомляв УНН, президент Франції Еммануель Макрон радить "виганяти" з Шенгенської зони країни, які не допомагають з мігрантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН оцінила рівень смертності біженців, що прямують до Європи

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який представляє праві сили, розкритикував держави Західної Європи, які назвав “недемократичними” за їхню політику щодо мігрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу