italiya-vistupila-za-zberezhennya-usikh-isnuyuchikh-formativ-z-vregulyuvannya-na-donbasi

Італія виступила за збереження усіх існуючих форматів з врегулювання на Донбасі

 • 8709 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Італія виступає за збереження всіх існуючих форматів з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив у четвер голова МЗС Італії, голова ОБСЄ Анджеліно Альфано на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, передає УНН.

"Ми досить ясно сказали, що хочемо зберегти всі існуючі формати. Це "нормандський формат" (Росія, Німеччина, Франція, Україна), тристороння контактна група, робота в рамках ОБСЄ", - сказав А.Альфано.

За його словами, на сьогоднішній день не існує альтернативи мінським домовленостям з врегулювання конфлікту на Донбасі.

У той же час голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив про дотримання Росією мінських домовленостей, водночас звинувативши Київ у перешкоджанні їх виконанню.

"Неухильне виконання мінського комплексу заходів (щодо виконання мінських угод) - це єдиний шлях, незважаючи на спроби підірвати мирні перспективи", - сказав він, вказавши на закон про реінтеграцію Донбасу, який, з його слів, "по суті справи, перекреслює мінські угоди", і закон про освіту, який, на його переконання, "дискримінує" зокрема російську мову.

За його словами, російська сторона під час роботи "нормандського формату" і контактної групи готова разом на певну гнучкість, в тому числі в тому, що стосується введення в силу закону щодо Донбасу, по так званій "формулі Штайнмайєра".

Представники сторін також підкреслили, що вони докладуть усіх зусиль для того, щоб в 2018 році був продовжений процес звільнення полонених.

Нагадаємо, 31 січня голова МЗС Італії Анжеліно Альфано відвідав Донбас.

Українські Національні Новини

Політика