italiyski-mediki-pokazali-pershe-zobrazhennya-omicron

Італійські медики показали перше зображення “Omicron”

 • 18463 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Італійські медики опублікували перше зображення білка нового штаму коронавірусу “Omicron”. Про це повідомляє УНН з посиланням на Sky TG24.

Деталі

Знімок був зроблений у Medicina Multimodale di Laboratorio групою вчених на чолі з Карло Федеріко Перно (Carlo Federico Perno) під безпосереднім наглядом Клаудії Альтері (Claudia Alteri) та у співпраці з Міланським державним університетом.

Як зазначили біологи, на представленому малюнку видно безліч мутацій.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. За даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. На поточний день найбільша кількість людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, перебуває в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, адже він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

COVID-19