italiyskiy-energetichniy-gigant-eni-gotoviy-vikonati-vimogi-rf-ta-vidkriti-rakhunok-u-rublyakh

Італійський енергетичний гігант Eni готовий виконати вимоги рф та відкрити рахунок у рублях

 • 137179 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Італійська енергетична компанія Eni SpA готова виконати вимоги росії та відкрити банківський рахунок у рублях після того, як Європейський союз пом'якшив вимоги щодо оплати за російський газ, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

За словами джерел агентства, знайомих із ситуацією, до середи Eni перейде до відкриття рахунків у рублях і євро в Газпромбанку, щоб вчасно зробити платежі цього місяця і уникнути ризиків для постачання газу.

Російський диктатор володимир путін раніше збентежив газовий ринок і політиків, коли зажадав, щоб за газ платили в рублях. Упродовж кількох тижнів європейські компанії та їхні юристи з'ясовували, як задовольнити його вимогу, не порушуючи санкцій, спрямованих на покарання росії за вторгнення в Україну.

Чиновники ЄС заявили, хоч і лише на словах, що відкриття рублевого рахунку порушить санкції. Але останні директиви, які, як очікується, будуть опубліковані цього тижня, пропонують компаніям дорожню карту, яка дає змогу продовжувати купувати російський газ, уникаючи санкцій.

Одне із джерел, знайомих із ситуацією, сказало, що компанія чекала офіційної публікації цих директив, перш ніж діяти.

Представник Eni заявив, що компанія не коментує чутки і не розпочала процедури відкриття двох рахунків.

Додамо

Раніше сьогодні Bloomberg дізнався, що керівництво ЄС погодило план з придбання російського газу, який дозволить уникнути порушення санкцій та водночас задовольнить вимогу путіна щодо оплати у рублях.

Як повідомлялося, у директивах ЄК для імпортерів за розрахунками за газ пропонується платити як і раніше в євро, але переказувати кошти на спеціальний рахунок у Газпромбанку, і там же відкрити рахунок у рублях, куди банк вже сам конвертує валютний платіж.

Нагадаємо

Як писав УНН, ще десять європейських покупців газу відкрили рахунки в АТ "Газпромбанк", що подвоїло загальну кількість клієнтів, які готуються платити за російський газ у рублях, як того вимагав президент росії володимир путін.

Українські Національні Новини

Новини Світу