ivanka-tramp-zayavila-scho-yiyi-ne-zatsikaviv-post-prezidenta-vsesvitnogo-banku

Іванка Трамп заявила, що її не зацікавив пост президента Світового банку

 • 10512 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Президент США Дональд Трамп питав свою доньку Іванку, чи цікаво їй було б стати головою Світового банку (СБ), вона відповіла негативно. Про це дочка американського лідера розповіла в інтерв'ю агентству Associated Press, опублікованому в середу, передає УНН.

Як уточнила Іванка Трамп, що є радником президента США, вона сказала батькові, що "задоволена тією роботою", яку зараз виконує. Як говориться в матеріалі, дочка американського лідера брала участь в процесі вибору кандидата на вказаний пост. Іванка Трамп висловила впевненість в тому, що Девід Мелпас, який був обраний новим президентом Світового банку, "прекрасно впорається з роботою".

Іванка Трамп відмовилася відповісти на питання про те, чи пропонував їй батько якісь інші призначення. Вона зазначила, що поки не планує претендувати на будь-яку виборну посаду.

Дональд Трамп заявив раніше в цьому ж місяці, в інтерв'ю журналу The Atlantic, що розглядав можливість призначення своєї дочки Іванки на пост голови Світового банку. Він додав, що не висунув її кандидатом на зазначену посаду з побоювань, що це вважатимуть проявом непотизму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп тиснув на підлеглих для надання дочці доступу у Білому домі

Нагадаємо, 1 лютого пост президента СБ покинув Джим Ен Кім. Трамп 6 лютого висунув кандидатом на пост глави банку Мелпаса, який на той момент був заступником міністра фінансів США з міжнародних справ. Мелпас 5 квітня був одноголосно обраний новим президентом Світового банку. В середині січня заступник директора з комунікацій Білого дому Джессіка Дитто заявила, що Іванка Трамп в той момент не розглядалася в якості можливого претендента на пост президента Всесвітнього банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Washington Post: Іванка Трамп грубо порушила правила Білого дому

Українські Національні Новини

Політика