ivchenko-pro-situatsiyu-z-britanskim-esmintsem-rosiya-pokazala-slabkist-pered-nato

Івченко про ситуацію з британським есмінцем: Росія показала слабкість перед НАТО

 • 16476 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Не варто переоцінювати військову міць окупанта, адже РФ не посміла зачепити есмінець Великої Британії через те, що не готова кинути виклик НАТО. Таку думку в ефірі телеканалу "НАШ" висловив заступник голови партії “Батьківщина”, народний депутат Вадим Івченко.

Цитата:

"Поведінка окупанта РФ у Чорному морі є провокативною й агресивною: вони там роблять нескінченні військові навчання, і про це знають всі країни світу. (…) Але не перебільшуйте міць РФ: з українським кораблем вони б взяли його в полон, з британським – вони б так не зробили. (…) Росія в одноосібному порядку може тільки зі слабкою країною так говорити, а з Лондоном і з Вашингтоном вона так говорити не буде. Хоч один осколок був би в британському кораблі, то зовсім інші були б заяви", - вважає народний депутат.

Деталі

Вадим Івченко пояснює, що зухвала поведінка Російської Федерації в територіальних водах України не розповсюджується на військові кораблі країн-членів НАТО.

"Вони навіть не насмілилися наблизитися до британських кораблів. Це означає, що РФ не може зробити виклик НАТО, що РФ боїться країн, які вступили в НАТО. Ця ситуація показала єдине: Росія слаба перед військово-політичним альянсом", - заявив парламентар.

Контекст

23 червня федеральні інформагентства передали повідомлення Міноборони РФ, що російський сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу у бік британського есмінця Defender, який порушив "кордон" в Чорному морі, біля окупованого РФ Криму.

Однак Міністерство оборони Великої Британії спростувало інформацію Міністерства оборони Росії, заявивши, що їх корабель мирно йшов через територіальні води України, відповідно до міжнародного права. 

Українські Національні Новини

Політика