ivchenko-prokomentuvav-skandal-zi-slovachchinoyu-tse-znevaga-do-ukrayini-na-mizhnarodnomu-rivni

Івченко прокоментував скандал зі Словаччиною: це зневага до України на міжнародному рівні

 • 13216 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Народний депутат Вадим Івченко прокоментував невдалий "жарт" прем’єр-міністра Словаччини про "обіцянку Закарпаття" Росії в обмін на вакцину, повідомляє УНН з посиланням на телеканал "Україна 24".

Цитата:

"Хочу сказати, що це є приклад того, що Україна втратила за останні п’ять років повністю суб’єктність в міжнародних відносинах. Якщо маленька Словаччина дозволяє собі торгувати територією України, то це дипломатичною мовою фактично сказали: ми не хвилюємося, що у вас відбувається війна, нам все одно, що ви захищаєте кордони Європи, ми не розуміємо, що у вас там так погано, що частину територій окупували та на частині територій йде війна", - вважає Івченко.

Деталі

На його переконання, такий невдалий жарт високопосадовця Словаччини має закінчитися офіційною реакцією відповідних державних органів України.

"Мені здається, що тут однозначно має бути реакція Міністерства закордонних справ – не у твіттері, а це має бути направлена нота послу. Ми маємо захищати себе дипломатичними методами", - зауважив нардеп.

Він також наголосив, що така ситуація свідчить про неефективне використання владою міжнародних майданчиків, щоб привернути увагу до війни з Росією на території України.

"Ми маємо використовувати міжнародні майданчики задля того, щоб показати, що ми дійсно воюємо з Росією, і ми захищаємо демократичні цінності, тому що війна почалась після того, як Україна обрала євроатлантичну інтеграцію. А такі країни, як Словаччина має першою нас захищати, а не жартами говорити вустами прем’єр-міністра чи когось іншого. Тому мені здається, що ми тут маємо як патріоти своєї країни говорити всі разом в один голос на захист своєї країни", - резюмував парламентар.

Доповнення

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував про домовленості з Росією, заявивши, що пообіцяв росіянам Закарпатську Україну за постачання вакцини від COVID-19. 

Словаччина отримала першу партію з 200 тис. доз Sputnik V, ставши другою державою-членом Європейського Союзу, яка отримала російську вакцину від коронавірусу. 

Українські Національні Новини

Політика