iz-petardami-provokatsiyami-ta-zatrimannyami-yak-v-odesi-proyshov-lgbt-marsh

Із петардами, провокаціями та затриманнями: як в Одесі пройшов ЛГБТ-марш

 • 26876 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. В Одесі завершився ЛГБТ-марш. Ходу охороняли сотні правоохоронців, але без провокацій та затримань не обійшлося, передає УНН.

Деталі

За інформацією організаторів, участь у марші взяло близько 300 осіб. Розпочалась хода із затримкою, оскільки невідомі перед самим початком підірвали петарду.

Правоохоронці щільно оточили учасників ходи і практично перекрили центр міста. Проте без провокацій не обійшлося. Активісти "Традиції і порядок" зібрали мітинг біля міської ради Одеси і скандували: "Смерть ЛГБТ". Проте правоохоронці оточили їх і не дали змоги підступити до учасників ходи. Після чого активсти почали скандувати: "Ганьба!"

У якийсь момент десятки молодиків упритул підійшли до правоохоронців - обличчя до обличчя, а за кілька хвилин розвернулись і почали втікати. 

Після завершення ходи між правоохоронцями і представниками Традицій і порядку почалися зіткнення.

Як повідомляє "Суспільне", правоохоронці затримали щонайменше чотирьох людей. Під час затримання розпилили сльозогінний газ.

Додамо

У той же час, організатори маршу зазначили, що їм вдалось пройти найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів.

"Цього року, завдяки спільним злагодженим діям Національної поліції, наших європейських партнерів, волонтерів, ЗМІ, дружніх блогерів і активістів, ми з вами без пригод пройшли найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів", - зазначено на сторінці Одеса Прайд 2021 у Facebook.

Українські Національні Новини

Суспільство