iz-putinim-u-nas-ye-pitannya-yaki-treba-virishuvati-zelenskiy

Із Путіним у нас є питання, які треба вирішувати - Зеленський

 • 28625 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає діалог із російським лідером Володимиром Путіним надзвичайно важливим, і не готовий назвати його вбивцею. Про це Глава держави розповів в інтерв'ю виданню Politico Europe 3 жовтня, передає УНН.

"Я вважаю, що повернення наших полонених, а на сьогодні їх 140 (повернуто – ред.) – цього б ніколи не відбулося, якби у нас не було діалогу з президентом Путіним. Тільки у "нормандському форматі" – це не спрацьовує, цього не вистачає. У нас є питання, які не розглядалися у "нормандському форматі". Це питання повернення наших моряків, гуманітарних складнощів у кримчан, які перебувають у полоні, багато з них – за ґратами. Такі питання треба вирішувати з президентом Росії", - заявив Президент.

Згодом Зеленський не дав прямої відповіді на запитання журналіста про те, чи "Путін вбиває людей" у контексті отруєння російського оппозиціонера Олексія Навального.

"Весь світ сьогодні дуже уважно стежить за деталями та результатами розслідування трагедії із паном Навальним, які має опублікувати німецька сторона. Ми маємо це побачити. Ми – як суспільство, ви – як журналіст, я – просто як людина, навіть не як Президент, – щоб робити ті чи інші висновки щодо пана Навального, нам необхідні деталі", - сказав Зеленський.

На його думку, що будь-яка політика, спрямована на такі складні питання, направлена "на загрозу людям у цій політиці".

"Я впевнений, що всі лідери повинні об'єднуватися у висловлюваннях, санкційній політиці і зробити все, щоб не допустити продовження такої трагічної, складної політики", - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас раніше заявив, що Євросоюз запровадить санкції проти Росії через отруєння Олексія Навального, якщо Організація з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердить, що опозиціонера отруїли "Новачком".

Українські Національні Новини

Політика