iz-suputnika-duzhe-dobre-vidno-yak-flot-rf-blokuye-ukrayinski-porti-golova-diplomatiyi-yes

Із супутника дуже добре видно, як флот рф блокує українські порти - голова дипломатії ЄС

 • 148527 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Блокування росією українських портів можна добре розглянути із супутника. Про це заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель під час пресконференції за підсумками 14-ї Ради асоціації ЄС-Йорданія в Аммані, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У світлі дуже конкретних і руйнівних наслідків війни, глобальна продовольча криза є третім конем Апокаліпсису, якого путін запустив своєю атакою на український народ блокуванням українських портів. З супутника дуже добре видно, як російський флот блокує українські порти з безліччю кораблів, які чекають, щоб забрати необхідну людям пшеницю», - сказав дипломат.

Деталі

Боррель зазначив, що росія продовжує нагромаджувати в Україні свої війська, знищуючи українські елеватори та обстрілюючи поля.

Раніше

Як писав УНН, Україна опрацьовує разом із партнерами можливість створення міжнародної місії для розблокування українського морського експорту, і як перший крок рф має відвести свої сили в морській акваторії навколо України та надати гарантії безпеки.

Українські Національні Новини

Політика