iz-sutichkami-y-slozoginnim-gazom-v-ivano-frankivsku-viryani-ptsu-priyshli-na-pershe-bogosluzhinnya-u-khram-scho-nalezhav-upts-mp

Із сутичками й сльозогінним газом: в Івано-Франківську віряни ПЦУ прийшли на перше богослужіння у храм, що належав упц мп

 • 542308 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. В Івано-Франківську 28 березня у церкві Різдва Христового на вулиці Довженка, яка належала упц московського патріархату, священники ПЦУ планували провести перше богослужіння. Біля храму зібралися кілька сотень людей. Між вірянами упц мп та ПЦУ сталася сутичка. Про це повідомляє УНН з посиланням на Суспільне.

Цитата

"Ми — на своїй землі, тут не може бути ніякого "руского міра". Ми прийшли, щоб тут була Православна церква України, а не московська. Вони підтримують війну, підтримують окупантів", — каже франківка Анна Борисюк.

Віряни зайшли всередину церкви через задні двері.

В Чернівецько-Буковинській єпархії уп мп заявляють, що активісти під час нібито штурму собору використали сльозогінний газ.

Доповнення

упц мп зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня.

Як повідомляв УНН, у січні 2023 року на баланс держави з користування упц мп повернули Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106268 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102516 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100421 переглядiв

    Новини по темі

    Сил оборони відбили 24 атаки противника на чотирьох напрямках

     • 317361 переглядiв

    Прем'єр-міністр Греції призначив загальні вибори на 21 травня

     • 325355 переглядiв