iz-vyaznits-z-ordlo-na-pidkontrolnu-teritoriyu-zabrali-sche-60-ukrayintsiv-1

Із в'язниць з ОРДЛО на підконтрольну територію забрали ще 60 українців

 • 13915 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У містечку Щастя завдяки проведеним перемовинам Україні передали 60 громадян України, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області та на момент окупації Донбасу були затримані або відбували покарання за скоєні злочини. Про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Зараз у містечку Щастя завдяки проведеним перемовинам нам передали 60 громадян України, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області та на момент окупації Донбасу були затримані або відбували покарання за скоєні злочини. Загалом нам вдалося за період з грудня 2018 року по квітень 2019 перемістити з окупованої частини Луганської області 195 громадян України. З них вже 34 особи звільнені", - повідомила вона. 

Як повідомляв УНН, під час переговорів гуманітарна робоча група продовжила дискусію з обміну утримуваними і поліпшенню умов перетину лінії зіткнення. Зокрема, спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі (ТКГ) по ситуації на сході України Мартін Сайдік зазначив, що необхідно продовжити передачу ув'язнених на територію України.

Українські Національні Новини

Політика