iz-zoni-oos-namagalisya-vivezti-arsenal-zbroyi-ta-boyepripasiv

Із зони ООС намагалися вивезти арсенал зброї та боєприпасів

 • 16869 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. У Луганській області попередили нелегальне вивезення гранатометів та крупнокаліберних кулеметів з району проведення ООС. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Служба безпеки України попередила у Луганській області протиправне вивезення арсеналу зброї та боєприпасів з району проведення операції Об’єднаних сил. За попередніми даними слідства, учасники організованого угруповання намагалися нелегально переправити військові засоби ураження з району ООС до інших регіонів нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Також вказано, що правоохоронці затримали двох фігурантів на блок-посту на автошляху "Лисичанськ-Бахмут" під час незаконного перевезення зброї на власному мікроавтобусі. Під час огляду транспортного засобу учасників групи співробітники СБУ виявили 3 ручні протитанкові гранатомети РПГ-7В, станковий кулемет НСВ-12,7 "Утьос", 6 кулеметів ПКТ та РПК. Також вилучено маже 3 тисячі бойових набоїв різного калібру.

"Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, на Рівненщині оголосили про підозру раніше судимому священику за збут зброї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП