izrayil-dopomozhe-ukrayini-vstanoviti-sistemu-spovischennya-protyagom-4-misyatsiv-khocha-peremovini-trivayut-vzhe-pivroku-posol

Ізраїль допоможе Україні встановити систему сповіщення протягом 4 місяців, хоча перемовини тривають вже півроку – посол

 • 1042384 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Ізраїльську систему сповіщення про повітряну небезпеку можуть встановити протягом чотирьох місяців, в той час, як Україна веде перемовини про це вже останні півроку. Як заявив в інтерв’ю Times of Israel посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, такі терміни для встановлення недостатньо вдалі, оскільки Україна перебуває в активній фазі війни, передає УНН.

Цитата

“Ми говоримо про це публічно вже пів року. Це не те, про що ми говоримо таємно. Нам пообіцяли, що ми її отримаємо, але ми досі її не отримали”, — зазначив посол.

Деталі

За словами Корнійчука, початкове розгортання системи буде пілотним проектом, що в кращому випадку охопить таке місто, як Київ.

Наразі ж Україна бачить Ізраїль як союзника, незважаючи на розчарування щодо відносно нейтральної позиції Єрусалиму в російсько-українській війні.

Після нещодавнього візиту до української столиці голови МЗС Ізраїлю Елі Коена – Київ очікує більшого. Як зазначає посол, йдеться про надання військової допомоги – оборонного обладнання.

“Ми розуміємо, що зараз в Ізраїля не так багато запасів, але війна не закінчиться, на жаль, завтра. Це довгострокова перспектива, і якщо ми нарешті погодимося і почнемо отримувати ізраїльське оборонне обладнання через три місяці, шість місяців, дев’ять місяців – це нормально”, – додає він.

Голова МЗС країни Елі Коен також зазначав, що Єрусалим надасть 200 мільйонів доларів для будівництва медичних та інших цивільних об’єктів. Корнійчук зазначив, що Київ із задоволенням використає цей кредит на ізраїльське оборонне обладнання.

Доповнення

16 лютого голова МЗС Ізраїлю вперше з початку вторгнення прибув до Києва.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен повідомив у Києві, що його країна допоможе Україні з розробкою “розумної” системи оповіщення про повітряні ракетні і дронові атаки.

Українські Національні Новини

Політика