izrayil-rozpochav-doslidzhennya-efektivnosti-chetvertoyi-dozi-vaktsini-proti-covid

Ізраїль розпочав дослідження ефективності четвертої дози вакцини проти COVID

 • 22192 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Ізраїль сьогодні розпочинає дослідження ефективності введення четвертої дози вакцини від COVID. Як пише The Times of Israel, дослідження проведе Медичний центр Шиба в Тель-Авіві, передає УНН.

Деталі

У дослідженні візьмуть участь 6 тисяч осіб, серед яких також 150 медичних працівників. Тим, хто бере участь, буде введена четверта доза вакцини від коронавірусу.

Повідомляється, що це перше в світі дослідження такого роду, і воно проводиться спільно з Міністерством охорони здоров'я Ізраїлю, і було схвалено урядовою комісією з медичних випробувань на людях.

Цитата

"Це дослідження буде перевіряти вплив четвертої дози вакцини на рівень антитіл, запобігання зараження і перевіряти його безпеку", - заявила професор Гілі Регев-Йохай.

За її словами, це дослідження допоможе зрозуміти, чи посилює четверта доза вакцини від коронавірусу захист від зараження.

Як пише газета, дослідження повинно було початися два тижні тому, мабуть, з меншою групою задіяних осіб, але було відкладено через те, що не було отримано необхідних дозволів.

Минулого вівторка (21 грудня) експертно-консультативна група Міністерства охорони здоров'я вже підписала угоду про розподіл четвертої дози серед осіб старше 60 років, а також інших груп ризику.

Ізраїль повинен був стати першою країною в світі, яка впровадила четверту дозу для певних груп.

Як повідомляють ізраїльські телеканали, прем'єр-міністр Нафталі Беннетт ставив за мету, якомога швидше почати введення додаткових бустерних доз, але визнав, що останнє слово з цього приводу залишається за професором Нахманом Ешем, який є одним з провідних дослідників нового варіанту коронавірусу Omicron.

Додамо

22 грудня в Ізраїлі анонсували початок кампанії з отримання четвертої дози вакцини проти COVID - 19 від Pfizer громадянами від 60 років і медичними працівниками.

Глава уряду Ізраїлю Нафталі Беннет був переконаний, що відповідний крок "допоможе подолати хвилю Omicron, яка охопила світ". Повідомлялося, що бажаючі зможуть зробити четверте щеплення від коронавірусу через чотири місяці після отримання третього уколу.

Крім того, Ізраїль повідомив, що препарат від коронавірусу власного виробництва - Amor-18 продемонстрував ефективність в 100%.

Українські Національні Новини

Новини Світу