izrayil-skorotiv-spisok-krayin-yaki-mozhut-kupuvati-yogo-kibertekhnologiyi-cherez-zvinuvachennya-u-shpigunstvi

Ізраїль скоротив список країн, які можуть купувати його кібертехнології через звинувачення у шпигунстві

 • 19325 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Ізраїль скоротив список країн, які мають право купувати його кібертехнології через побоювання з приводу можливих зловживань за кордоном хакерським інструментом, проданим ізраїльською фірмою NSO Group, повідомила в четвер ізраїльська фінансова газета Calcalist, інформує УНН.

Деталі

Газета, яка не розкрила свої джерела, заявила, що Мексика, Марокко, Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати входять до країн, яким тепер буде заборонено імпортувати ізраїльські кібертехнології. Список країн, які мають ліцензію на його покупку, було скорочено до 37 зі 102.

Міністерство оборони Ізраїлю заявило, що зробить "відповідні кроки" у разі порушення умов використання, встановлених у експортних ліцензіях, що видаються ним.

Контекст

Ізраїль перебуває під тиском з метою припинити експорт шпигунського ПЗ з липня, коли група міжнародних організацій повідомила, що інструмент NSO Pegasus використовувався для злому телефонів журналістів, урядовців і правозахисників у кількох країнах.

Ці повідомлення спонукали Ізраїль переглянути політику кіберекспорту, яку проводить міністерство оборони.

Марокко та ОАЕ, які нормалізували відносини з Ізраїлем минулого року, а також Саудівська Аравія та Мексика були серед країн, де Pegasus був пов'язаний з політичним стеженням, за даними Amnesty International та Citizen Lab Університету Торонто, які вивчають стеження.

NSO заперечує будь-які правопорушення, заявляючи, що продає свої інструменти лише урядам та правоохоронним органам та вживає заходів для запобігання неправомірному використанню.

Раніше цього місяця офіційні особи США помістили NSO у "чорний список" торгівлі за продаж шпигунського ПЗ. Компанія заявила, що розчарована цим рішенням, оскільки її технології "підтримують інтереси та політику національної безпеки США, запобігаючи тероризму та злочинності".

NSO також стикається з судовими позовами та критикою з боку великих технологічних компаній, які звинувачують її в тому, що вони піддають своїх клієнтів злому. Apple Inc була останньою, хто подав до суду на NSO на цьому тижні.

Українські Національні Новини

Новини Світу