izrayil-slidom-za-yes-zakriv-kordoni-dlya-turistiv-z-afriki-cherez-noviy-shtam-covid-19

Ізраїль слідом за ЄС закрив кордони для туристів з Африки через новий штам COVID-19

 • 32162 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Через новий Південноафриканський штам коронавірусу Ізраїль слідом за Євросоюзом прийняв рішення закрити кордони для туристів з країн Африки. Крім того, країна знаходиться на межі надзвичайного стану. Про це повідомляє пресслужба прем'єр-міністра держави Нафталі Беннета, передає УНН.

Цитата

“Країни Африки, включаючи Маврикій, Сейшельські острови і Мадагаскар, за винятком країн Північної Африки, визнані "червоними". Іноземцям в'їзд до Ізраїлю з цих країн буде заборонений", - повідомляє пресслужба.

Деталі

Крім того, під час наради були прийняті відповідні рішення:

- Будь-яка людина, яка відвідала країни Африки (навіть якщо прибула до Ізраїлю з іншої країни), буде негайно викликана для проходження ПЛР-тесту, після чого буде поміщена в карантин до отримання результатів перевірки.

- Буде закуплено 10 млн наборів спеціальних ПЛР-тестів для точної ідентифікації нового штаму.

- У рамках пілотного проекту протягом двох тижнів будуть встановлені повітряні HEPA-фільтри в сотнях класних кімнат і в 100 дитячих садах по всій країні.

- Буде прискорено проведення забору проб з каналізації по всій країні з метою виявлення латентних захворювань новим штамом.

Повідомляється також, що вже цієї суботи відбудеться засідання комісії міністрів по боротьбі з коронавірусом для подальшого обговорення та затвердження рішень, які були прийняті під час наради.

Під час брифінгу за підсумками засідання прем'єр-міністр також заявив, що Ізраїль перебуває на порозі надзвичайного стану через новий штам коронавірусу.

Цитата

"Зараз ми знаходимося на межі надзвичайного стану, прошу всіх бути повністю підготовленими і готовими до цілодобової роботи. Наш головний принцип - діяти швидко, рішуче і прямо зараз. Особливо щодо в'їзду і виїзду з Ізраїлю до тих пір, поки ситуація не проясниться", - заявив прем'єр.

Додамо

Сьогодні вранці стало відомо, що перший випадок інфікування новим штамом коронавірусу B. 1.1.529 виявлено в Ізраїлі у громадянина, який повернувся з Малаві.

Повідомлялося, що розпочато епідеміологічне розслідування для виявлення всіх можливих контактів інфікованих. У МОЗ зазначили, що "у всіх трьох випадках мова йде про вакцинованих пацієнтів", і що"їх дані про імунізацію в даний час перевіряються".

Крім того, у зв'язку з циркулюючим південноафриканським штамом, кілька країн Євросоюзу призупинили прийом рейсів з країн на півдні Африки через новий, потенційно найнебезпечніший штам COVID-19.

При цьому, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в п'ятницю застерегла країни від поспішного введення обмежень на поїздки, пов'язаних з південноафриканським варіантом COVID-19.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно місцевої радіостанції SABC, мова йде про громадянина ПАР. На поточний день найбільше число людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, знаходяться в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, так як він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Дослідження штаму B. 1.1.529 поки знаходяться на ранніх стадіях. Однак вже встановлено, що він володіє 50 мутаціями. З них 34 знаходяться в білкових з'єднаннях шипів, за допомогою яких коронавірус проникає в клітини людини. "Цей варіант коронавірусу нас дуже здивував, - заявив директор Центру по боротьбі з епідеміями ПАР Вірусолог Туліо де Олівейра. - Мова фактично йде про еволюційний стрибок коронавірусу. Він має цілий набір мутацій, яких ми не очікували".

Згідно з попередніми висновками місцевих вчених, штам B. 1.1.529 здатний заражати людей, які пройшли повний курс вакцинації. Однак поки це тільки припущення. Пізніше в п'ятницю відбудеться екстрене засідання ВООЗ, на якому будуть оприлюднені результати останніх досліджень нового штаму. Він також повинен отримати свою офіційну назву по букві грецького алфавіту.

Українські Національні Новини

Здоров'я