izrayil-vidpravit-na-misyats-novu-kosmichnu-stantsiyu

Ізраїль відправить на Місяць нову космічну станцію

 • 8391 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Ізраїль відправить на Місяць нову космічну станцію "Береш-2". Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає УНН з посиланням на Jerusalem Online.

За словами прем’єра, держава візьме участь у запуску другого космічного апарату на Місяць. Посадовець виразив сподівання, що друга спроба буде успішною, і Ізраїль стане четвертою країною, яка здійснить штатну посадку на Місяць. Зазначається, що влада буде намагатися знову і знову, доки не доб'ється успіху.

Нагадаємо, увечері 11 квітня під час примісячення розбився приватний ізраїльський космічний апарат "Береш". Причини аварії поки невідомі, за попередніми даними у нього виникли проблеми з двигуном. Його будівництво почалося в рамках конкурсу Google Lunar X Prize 8 років тому, загальні витрати на місію склали близько 100 млн доларів.

21 лютого американська компанія SpaceX вивела "Береш" на траєкторію польоту до Місяця. 5 квітня апарат перейшов на місячну орбіту, а Ізраїль став сьомою країною, яка досягла природного супутника Землі.

Як повідомляв УНН, 12 квітня ракета Falcon Heavy Ілона Маска вивела на орбіту саудівський супутник.

Українські Національні Новини

Новини Світу