izrayil-vimagaye-vibachen-pislya-zayavi-rosiyi-pro-yevreyske-korinnya-gitlera

Ізраїль вимагає вибачень після заяви росії про єврейське коріння Гітлера

 • 279695 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. У понеділок Ізраїль засудив міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова за припущення про єврейське походження Адольфа Гітлера, звинувативши його у поширенні антисемітизму та приниженні значення Голокосту. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Цитата

"Така брехня призначена для того, щоб звинуватити самих євреїв у найжахливіших злочинах в історії, які були скоєні проти них", - заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет.

"Використання Голокосту єврейського народу в політичних цілях має бути негайно припинено", - додав він.

Деталі

Голова МЗС Ізраїлю Яїр Лапід зажадав від Лаврова вибачень за його коментарі, зроблені в неділю в інтерв'ю італійському телебаченню, і закликав російського посла до "жорсткої розмови" щодо цього твердження.

Лапід сказав, що стверджувати, що Гітлер був єврейського походження, було все одно, що говорити, що євреї наклали на себе руки, а звинувачувати євреїв в антисемітах було "найнижчим рівнем расизму".

Лапід відкинув твердження Лаврова про те, що пронацистські елементи панують над українським урядом та збройними силами.

"Українці – не нацисти. Нацистами були лише нацисти, і тільки вони займалися систематичним знищенням єврейського народу", - сказав Лапід, чий дід загинув під час Голокосту.

Додамо

Ізраїль неодноразово висловлював підтримку Україні після російського вторгнення у лютому. Але побоюючись загострення відносин із рф, країна спочатку уникала прямої критики на адресу Москви і не застосовувала санкцій проти російських олігархів.

Проте відносини стали більш натягнутими, коли минулого місяця Лапід звинуватив росію у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Що передувало

Під час інтерв'ю італійському каналу Rete 4 Лаврова запитали, як росія могла говорити про необхідність "денацифікації" України, коли президент країни Володимир Зеленський є євреєм.

"Коли вони кажуть: "Що це за нацифікація, якщо ми євреї?", я думаю, що Гітлер теж був єврейського походження, то це нічого не означає", - сказав Лавров.

"Вже давно ми чуємо, як мудрі євреї кажуть, що найбільші антисеміти - це самі євреї", - додав він.

Довідка

Особа одного з дідів Гітлера невідома, але були деякі історичні припущення, які ніколи не були підкріплені доказами, що він міг бути євреєм.

Українські Національні Новини

Новини Світу