izrayil-zayavlyaye-pro-raketniy-obstril-z-boku-livanu

Ізраїль заявляє про ракетний обстріл з боку Лівану

 • 18390 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Рано вранці у вівторок Армія оборони Ізраїлю повідомила про сирени через ракетну атаку з боку Лівану. Після цього Ізраїль відкрив вогонь у відповідь по джерелу пусків. Про це пише The Times of Israel, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що перша ракета була перехоплена ізраїльською системою протиракетної оборони "Залізний купол", а друга впала на відкритій місцевості недалеко від узбережжя.

Видання не повідомляє про поранених людей або пошкодження. В армії заявили, що наразі немає спеціальних інструкцій для жителів регіону.

Ізраїльські військові вважають, що цього разу ракети були випущені не терористичним угрупуванням "Хезболла", а палестинським угрупуванням на півдні Лівану. При цьому наголошується, що "Хезболла" зберігає жорсткий контроль над південним Ліваном, тому малоймовірно, що така атака буде проведена з цього району хоча б без її схвалення, вважають в Ізраїлі. 

У відповідь армія Ізраїлю здійснила удар з артилерії по джерелу ракетного обстрілу в районі Ваді-Хамул в Лівані.

Доповнення

На початку травня конфлікт між угрупованнями в секторі Газа і Ізраїлем загострився після того, як ізраїльська влада за рішенням суду почала виселяти кілька арабських сімей в Східному Єрусалимі.

Через це в місті почалися протести, які переросли в зіткнення палестинського населення і ізраїльської поліції. Пізніше з сектора Газа почалися ракетні обстріли по території Ізраїлю і удари у відповідь.

Потім інтенсивні обстріли стихли і стали поодинокими. Так, ще одна атака з боку Ізраїлю сталася 2 липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу