izrayil-znovu-obstrilyuye-sektor-gaza

Ізраїль знову обстрілює сектор Газа

 • 16842 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Ізраїль знову розпочав повітряні удари по сектору Газа - перші з тих пір, як минулого місяця оголосили перемир'я. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian

Деталі

Ізраїльські військові вважають, що їхні літаки атакували озброєні комплекси "ХАМАС" в місті Газа і південному місті Хан-Юніс, і були "готові до всіх сценаріїв, включаючи відновлення бойових дій перед обличчям триваючих терористичних актів, що виходять з Гази".

За словами військових, удари були спричинені запуском повітряних куль, які, за повідомленнями ізраїльської пожежної команди, привели до 20 пожеж на відкритих полях в населених пунктах поблизу кордону з сектором Газа.

Представник "ХАМАС", підтвердивши ізраїльські атаки, сказав, що палестинці будуть продовжувати надавати "хоробре опір і захищати свої права і священні місця" в Єрусалимі.

Додатково

В Ізраїлі не виключають нову хвилю насилля через спроби повалення Нетаньяху.

20 травня Ізраїль та ХАМАС закінчили 11-денні бої, в результаті яких загинуло 248 людей та 1900 поранено. Представники гуманітарних служб заявляють, що збитки, завдані сектору Газа, потребуватимуть років, щоб відновити їх на десятки мільйонів доларів. 

Контекст

Конфлікт в регіоні різко загострився після того, як Ізраїль прийняв рішення виселити кілька палестинських сімей зі Східного Єрусалиму. Це викликало масові акції протесту і безлади в Єрусалимі, в результаті яких постраждали сотні людей.

Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі.

У ЦАХАЛі заявили, що з 10 травня з сектора Гази в бік Ізраїлю було випущено 3700 ракет.

Українські Національні Новини

Новини Світу