izrayilski-natsionalisti-vlashtuvali-aktsiyu-protestu-proti-evakuatsiyi-poselen-na-zakhidnomu-berezi

Ізраїльські націоналісти влаштували акцію протесту проти евакуації поселень на Західному березі

 • 16759 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Тисячі ізраїльських націоналістів влаштували акцію протесту біля будівлі парламенту в Єрусалимі, закликаючи уряд не зносити форпост поселень на Західному березі. Про це пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Протестувальники висловили незгоду з політикою уряду щодо створення поселень на Західному березі, вигукували гасла проти прем'єр-міністра Нафталі Беннета та розмахували ізраїльськими прапорами.

Уряд Беннета було сформовано минулого року з коаліції розрізнених партій, від ультранаціоналістів до фракцій та невеликої ісламістської партії. Коаліція погодилася не вирішувати питання, що викликають розбіжності, але розбіжності, особливо з приводу 54-річної ізраїльської окупації Західного берега, неодноразово виходили на перший план.

Додамо

Демонстрація пройшла через місяць після того, як палестинський бойовик обстріляв автомобіль, заповнений студентами семінарії на аванпості Хомеш, неподалік міста Наблус на Західному березі, вбивши 25-річного Єгуду Діментмана та поранивши двох людей.

Форпост Хомеш вважається незаконним урядом Ізраїлю. Це місце колишнього поселення, евакуйованого в рамках відходу Ізраїлю із сектора Газа у 2005 році. Але в останні роки поселенці відновили на цьому місці несанкціонований форпост, один з десятків форпостів на Західному березі, які вважаються незаконними.

Довідка

Ізраїль захопив Західний берег під час близькосхідної війни 1967 року і за наступні десятиліття створив десятки поселень, де зараз проживають сотні тисяч ізраїльтян. Більшість міжнародного співтовариства вважає поселення незаконними та перешкодою на шляху до миру. Палестинці вважають цю територію як серце майбутньої незалежної держави.

Українські Національні Новини

Новини Світу