izrayilski-poselentsi-shturmuvali-svyatinyu-al-aksa-v-yerusalimi-na-chest-yevreyskogo-svyata

Ізраїльські поселенці штурмували святиню Аль-Акса в Єрусалимі на честь єврейського свята

 • 146780 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Сотні ізраїльських поселенців у неділю увірвалися до мечеті Аль-Акса в окупованому Східному Єрусалимі, щоб відзначити єврейське свято Шавуот. Про це пише УНН, з посиланням на The Jerusalem Post.

Деталі

У заяві йорданського департаменту ісламського вакуфа, який займається святими місцями в Єрусалимі, йдеться, що понад 450 поселенців увійшли до комплексу через ворота Аль-Мугарба під захистом ізраїльської поліції.

Згідно із заявою, велика кількість ізраїльської поліції була розгорнута на місці та закрила мечеть Аль-Кіблі, одну з мечетей комплексу Аль-Акса.

Групи поселенців раніше закликали прихильників штурмувати комплекс Аль-Акса, щоб відзначити єврейське свято Шавуот (Свято тижнів), яке триватиме до понеділка.

A video of Al-Qibli prayer hall where Palestinians are being besieged by occupation forces to secure the Israeli settlers who broke into Al-Aqsa mosque this morning. pic.twitter.com/Muof7KPSC7

— TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) June 5, 2022

Доповнення

Мечеть Аль-Акса - третя за значимістю для мусульман святиня у світі. Євреї називають цей район "Храмовою горою", стверджуючи, що в давнину тут знаходилися два єврейські храми.

З 2003 року Ізраїль майже щодня пропускає поселенців на цю територію.

Ізраїль окупував Східний Єрусалим, де знаходиться Аль-Акса, під час арабо-ізраїльської війни 1967 року. Він анексував все місто у 1980 році, що ніколи не визнавалося міжнародним співтовариством.

Escorted by occupation forces, large numbers of Israeli settlers storm into Al-Aqsa mosque this morning. pic.twitter.com/YGTWl2Zp5e

— TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) June 5, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу