izrayilski-sili-bezpeki-vbili-16-richnogo-palestintsya

Ізраїльські сили безпеки вбили 16-річного палестинця

 • 14283 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. В понеділок, 16-річний палестинець врізався автомобілем в ізраїльський контрольно-пропускний пункт на Західному березі, поранивши охоронця, після чого його було "нейтралізовано" на місці події. Про це пише видання Times of Israel, передає УНН.

Деталі

ізраїльські сили безпеки застрелили палестинського водія, який намагався врізатися в них на контрольно-пропускному пункті на околиці Єрусалиму після того, як він викликав підозру, пред'явивши підроблені документи, що посвідчують особу.

Підліток був доставлений до сусідньої ізраїльської лікарні після пострілу та помер від ран.

"Виникла підозра, що документи, які надав водій, не його, і він, очевидно, намагався видати себе за іншу людину, - йдеться в повідомленні поліції. - Під час перевірки підозрюваний почав перевищувати швидкість, вдаривши прикордонника, який перебував на місці події. Після цього поліцейський та охорона обстріляли транспортний засіб".

За словами поліції, ізраїльський поліцейський отримав легкі поранення.

Напад стався через два дні після того, як палестинець з окупованого Західного берега зарізав ізраїльтянина неподалік Старого міста Єрусалима і спробував ударити ножем співробітника прикордонної поліції, перш ніж був застрелений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль планує будівництво великого єврейського поселення на місці занедбаного аеропорту в окупованому Західному березі

Додамо

За останні роки палестинці здійснили десятки нападів із застосуванням ножових поранень, таранів автомобілів та випадкових стрільб. Більшість із них було скоєно нападниками-одинаками, які не мають відомого зв'язку з групами бойовиків.

Правозахисні групи кажуть, що Ізраїль іноді застосовує надмірну силу, вбиваючи підозрюваних у нападі, які могли бути заарештовані та не становили безпосередньої загрози. Ізраїльські офіційні особи заявляють, що в небезпечних ситуаціях сили мають приймати рішення за долі секунди і всі такі інциденти розслідуються.

Ізраїль захопив Західний берег у війні 1967 року. Палестинці хочуть, щоб він став основною частиною їхньої майбутньої держави. 2,5 мільйона палестинців, які проживають на цій території, живуть під владою ізраїльських військових, а містами та селищами керує міжнародно визнана Палестинська адміністрація.

Українські Національні Новини

Новини Світу