izrayilski-sili-vbili-palestintsya-pid-chas-reydu-na-zakhidnomu-berezi

Ізраїльські сили вбили палестинця під час рейду на Західному березі

 • 15321 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Ізраїльські військові застрелили палестинця, який відкрив по них вогонь під час рейду в місті Наблус на Західному березі річки Йордан у четвер. Про це пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Військові заявили, що проводили операцію з арешту підозрюваного в розшуку, коли озброєні люди почали обстрілювати військових. Зазначається, що сили вбили одного з бойовиків. Жоден військовослужбовець не постраждав, підозрюваного заарештували, повідомили військові.

Офіційне палестинське інформаційне агентство Wafa впізнало чоловіка як 21-річного Бакіра Мухаммада Мусу Хашаша, повідомивши, що він був важко поранений і пізніше помер після зіткнень з військовими.

Інцидент стався на тлі сплеску ізраїльсько-палестинського насильства в останні тижні.

Доповнення

Минулого місяця палестинський житель відкрив вогонь по автомобілі, наповненому студентами єврейської семінарії, поруч із поселенням на Західному березі. 25-річний Єгуда Діментман був убитий і ще двоє були поранені поблизу Хоуша, який уряд Ізраїлю вважає незаконним.

Також минулого місяця палестинський нападник зарізав ножем і серйозно поранив ультраортодоксального єврея біля Старого міста Єрусалима. А трохи більше ніж за тиждень до цього, бойовик ХАМАС відкрив вогонь у Старому місті, убивши ізраїльтянина.

У той же час, насильство поселенців проти палестинців посилилося, особливо на півночі Західного берега.

Довідково

Ізраїль захопив Східний Єрусалим і Західний берег у війні на Близькому Сході 1967 року, і зараз на цих територіях проживає понад 700 000 ізраїльських поселенців. Більшість міжнародного співтовариства вважає ізраїльські поселення незаконними перешкодами миру.

Палестинці вважають Східний Єрусалим і Західний берег як частини майбутньої незалежної держави, а також сектор Газа, з якого Ізраїль вийшов у 2005 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу