izrayilski-viyska-vbili-palestintsya-na-zakhidnomu-berezi

Ізраїльські війська вбили палестинця на Західному березі

 • 757745 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Ізраїльські сили застрелили палестинця на Західному березі в п'ятницю, повідомило міністерство охорони здоров'я Палестини. Про це УНН пише з посиланням на агентство Wafa.

Деталі

26-річного Абдуллу Самі Калалвеха було вбито "ізраїльськими окупаційними кулями неподалік міста Хувара, на південь від Наблуса", йдеться у заяві палестинського міністерства.

Тим часом ізраїльська армія заявила, що солдати "вистрілили в повітря бойовими патронами" після того, як підозрюваний "підійшов до військової застави, що примикає" до армійської бази в районі Хувара.

Калалве "намагався напасти на одного з солдатів, і що інший солдат, який був на місці, вистрілив у підозрюваного і потрапив в нього".

Доповнення

З початку року ізраїльсько-палестинський конфлікт забрав життя 36 дорослих та дітей палестинців, включаючи нападників, бойовиків та мирних жителів.

За той же період було вбито шість ізраїльських цивільних осіб, у тому числі дитину, та одну громадянку України.

Минулий рік був найбільш смертоносним на окупованому Західному березі відколи Організація Об'єднаних Націй почала відслідковувати смертельні випадки на території в 2005 році. В 2022 році загинуло близько 235 людей, причому майже 90 відсотків загиблих на палестинській стороні.

Українські Національні Новини

Новини Світу