izrayilski-viyska-vbili-shistokh-palestintsiv-pid-chas-novogo-reydu-v-dzhenini

Ізраїльські війська вбили шістьох палестинців під час нового рейду в Дженіні

 • 723113 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Ізраїльські війська вбили шістьох палестинців у Дженіні, зокрема бойовика, звинуваченого у вбивстві двох ізраїльтян, що стало останнім смертоносним рейдом внаслідок сплеску насильства на окупованому Західному березі. Про це пише УНН посилаючись на The Times of Israel.

Деталі

Після того, як ізраїльські війська увійшли до табору біженців в Дженіні, свідки повідомили про сильну перестрілку між бойовиками, коли сили оточили будинок.

Два свідки заявили, що ракети було випущено по будівлі, в якій знаходиться група бойовиків, і повідомили про перестрілки на вулицях в інших частинах табору на півночі Західного берега.

У заяві міністерства охорони здоров'я Палестини говориться, що шістьох чоловіків було вбито, одного у віці 49 років, а решту у віці 20 років.

У повідомленні йдеться, що ще 16 людей отримали поранення, двоє з них – із серйозними травмами.

В іншому місці, в ході окремого рейду на місто Наблус на Західному березі, військові увійшли до будівлі в таборі біженців Аскар і, за словами свідків, заарештували трьох людей.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що війська «знищили мерзенного терориста», який минулого місяця вбив двох ізраїльських поселенців на Західному березі. 

Набіль Абу Рудейнех, речник президента Палестини Махмуда Аббаса, назвав використання ракет у місті актом «тотальної війни», повідомило палестинське інформаційне агентство Wafa.

Рудейнех звинуватив ізраїльський уряд у тому, що він «несе відповідальність за цю небезпечну ескалацію, яка загрожує загострити ситуацію та зруйнувати всі зусилля, спрямовані на відновлення стабільності».

Сплеск насильства

Ізраїльський рейд проходить на тлі святкування єврейського свята Пурім та зростання напруженості з початку року після приходу до влади одного з найправіших урядів на чолі з Нетаньягу.

В останні місяці ізраїльські сили здійснили кілька рейдів у таборі біженців Дженін, зокрема проти бойовиків «Ісламського джихаду».

Минулого місяця, 26 лютого, ізраїльські та палестинські офіційні особи у спільній заяві пообіцяли «запобігти подальшому насильству» та «вжити заходів щодо деескалації» після переговорів у Йорданії.

Але через кілька годин після закінчення переговорів двох ізраїльських поселенців — братів Ягеля Янів, 20 років, і Халеля Янів, 22 роки було застрелено.

Пізніше сотні поселенців підпалили будинки та автомобілі в місті, а в сусідньому селі Заатара було вбито палестинця.

З початку року внаслідок конфлікту загинув 71 палестинець, дорослі та діти, зокрема бойовики та мирні жителі.

Українські Національні Новини

Новини Світу