izrayilski-viyskovi-zastrelili-palestintsya-pid-chas-imovirnoyi-sprobi-nozhovogo-napadu

Ізраїльські військові застрелили палестинця під час імовірної спроби нападу з ножем

 • 13033 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Ізраїльські військові застрелили палестинця, коли він біг до автобусної зупинки на окупованому Західному березі в п'ятницю, з ножем у спробі завдати удару. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Палестинець Амір Атеф Рейан вийшов з машини і рушив до групи ізраїльських мирних жителів та солдатів, які чекали на автобусній зупинці. Його застрелили, не дійшовши до них. Пізніше міністерство охорони здоров'я Палестини підтвердило, що Рейан помер від отриманих ран.

Імовірний напад стався на тлі різкого збільшення кількості поранень громадян Ізраїлю. Раніше цього місяця ультраортодоксальний єврей був серйозно поранений після того, як палестинець завдав йому удару ножем біля стін Старого міста Єрусалима. Нападника застрелила ізраїльська поліція.

Доповнення

Насильство поселенців щодо палестинців також посилилося останніми тижнями після того, як єврейського поселенця було застрелено палестинським бойовиком на півночі Західного берега. Вбивство спровокувало серію атак у відповідь поселенців, в результаті яких щонайменше чотири палестинці були пораненіі, і спровокував серію зіткнень між палестинцями та ізраїльськими силами.

Довідка

Ізраїль захопив Західний берег під час Близькосхідної війни 1967 року. Близько 600 000 єврейських поселенців живуть у понад 130 поселеннях, розкиданих по окупованій території, де мешкає понад 2,5 мільйона палестинців. Палестинці хочуть, щоб він став основною частиною їхньої майбутньої держави.

Ізраїль розглядає Західний берег, як біблійний та історичний центр єврейського народу. Палестинці розглядають зростання поселень як порушення міжнародного права, яке ставить під загрозу вирішення конфлікту на основі співіснування двох держав, позицію, що має широку міжнародну підтримку.

Українські Національні Новини

Новини Світу