izrayilskiy-likar-iz-kliniki-na-troyeschini-boris-bril-propaguye-sputnik-v

Ізраїльський лікар із клініки на Троєщині Борис Бриль пропагує Спутник V

 • 22274 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Ізраїльський лікар, засновник клініки на київській Троєщині Борис Бриль вважає, що з російською вакциною від коронавірусу Спутник V "все нормально" і рекомендував знайомим нею щепитися. Про це він розповів у прямому ефірі в Instagram, повідомляє УНН.

Цитата

“Спутник" - це вакцина, ідентична AstraZeneca, отже, все з ним нормально (...) Люди потрапляють в лікарні і після вакцинації, це факт, і мої знайомі після вакцинації хворіють ковідом, хоча я їм рекомендував щепитися “Спутником V". Так, вони захворіли. Але це люди 70+, які зараз хворіють в легкій формі", - говорить Бриль.

Він порівнює російську вакцину з AstraZeneca і підкреслює їх схожість — обидві вакцини на S-білку.

"По "Спутнику" є нормальні достовірні дослідження, вони опубліковані, ви можете знайти їх самі скрізь і прочитати", — запевняє Бриль.

Виникає питання про те, чи етично робити такі заяви медику, який заснував клініку в Україні і регулярно дає коментарі українським ЗМІ?

Нагадаємо

Sputnik V розроблений російським національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Гамалеї. Вакцина не визнана ВООЗ і не сертифікована в Україні. Російська влада активно застосовує препарат для вакцинації українських громадян на тимчасово окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Суспільство