jit-rinat-prosiv-u-surkova-dozvolu-priyikhati-do-okupovanogo-donetska-u-2014-rotsi

JIT: "Рінат" просив у Суркова дозволу приїхати до окупованого Донецька у 2014 році

 • 12007 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Помічник президента Росії Владислав Сурков в Москві влітку 2014 року зустрічався з якимось "Рінатом", який просив дозволу приїхати до окупованого Донецька. Про це Сурков сказав у розмові з одним із ватажків так званої "ДНР" Олексієм Бородаєм, запис якої напередодні оприлюднила Спільна слідча група у справі MH17 (JIT), передає УНН.

"Я тут зустрічався з Рінатом. Він був на початку тижня, мені просто колеги подзвонили, просили. Я з ним не хотів насправді зустрічатися. Він мене чекав три години терпляче в ресторані. Це для розуміння, як сильно він був зацікавлений. Але при цьому досить довга і безглузда розмова. Він тут зустрічався зі своїм колишнім патроном. Той його, ну зрозуміло, по завданнях, як то кажуть, пропонував йому сидіти за столом переговорів на боці "республіки". Ну, природно, відповідь була зрозумілою, що це неможливо з його боку. Ну і він все говорив про мир, про мир, про мир, добре відгукувався щодо тебе, дуже добре повторив, для чогось говорив про Ходаковського і про Пургіна. Ну, і запитав мене, чи можна йому приїхати в Донецьк. Я, чесно кажучи, сказав, що цього робити краще не потрібно. У нього погані цілі. Він буде розкладати вас тут", - цитують у матеріалах Суркова.

У відповідь йому Бородай повідомив, що має в розпорядженні "цікаву статистику".

"Хотів би сказати, що цікава статистика є у нашого друга, товариша Пургіна, по споживанню газу, що всі підприємства області, а у нас же "республіка", впало рази в три в середньому, крім ахметових. Їх охороняють, є такі дані, наприклад, в Дружківці, і "Бєс", і "Восток" - Ходаковський", - сказав він.

Нагадаємо, 14 листопада слідчі у справі MH17 опублікували розмову між бойовиками "Л/ДНР" і чиновниками РФ. 

Як повідомлялося раніше в УНН, JIT 14 листопада виступила з новим зверненням до свідків в межах кримінального розслідування катастрофи рейса MH17. 

Українські Національні Новини

Політика