kabmin-dav-zelene-svitlo-pochatku-vidboru-kerivnika-beb

Кабмін дав зелене світло початку відбору керівника БЕБ

 • 14537 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні в середу прийняв рішення делегувати до конкурсної комісії по обранню директора Бюро економічної безпеки трьох представників уряду. Про це під час засідання заявив прем'єр Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Зі слів прем’єра, сьогодні уряд делегує до конкурсної комісії по обранню директора Бюро трьох осіб від Кабінету міністрів – першого віце-прем’єр-міністра Любченка Олексія Миколайовича, міністра фінансів Марченка Сергія Миколайовича та міністра інфраструктури Кубракова Олесандра Миколайовича.

Цитата

«РНБО та Верховна Рада так само нещодавно визначили своїх кандидатів. Тому сьогоднішнє наше рішення дозволяє повноцінно розпочати процедуру відбору керівника. Будемо це робити прозоро, відкрито, адже так само нам важливо одразу сформувати довіру до цього новоствореного органу», - сказав Шмигаль.

Додамо

Верховна Рада минулого тижня визначила представника парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Бюро економічної безпеки України за поданням двох комітетів ВР.

Так, Законом України “Про Бюро економічної безпеки України” передбачено конкурсний порядок призначення Директора Бюро. Організацію й проведення конкурсного відбору здійснює конкурсна комісія, до складу якої входять:

• три особи, визначені Радою національної безпеки і оборони України;
• дві особи, визначені Верховною Радою України за поданням комітету Верховної Ради України, до предмета відання якого належать питання системи оподаткування;
• одна особа, визначена Верховною Радою України за поданням комітету Верховної Ради України, до предмета відання якого належать питання організації та діяльності правоохоронних органів, оперативно-розшукової діяльності.
• три особи, визначені Кабінетом Міністрів України.

Що було раніше

Рада у січні прийняла законопроект про створення Бюро економічної безпеки (БЕБ), яким ліквідовується податкова міліція та в СБУ забирають можливість займатися економічними злочинами.

Бюро економічної безпеки стане новим правоохоронним органом, яке забере на себе повноваження податкової міліції (ДФС) та деяких підрозділів СБУ, що займаються розкриттям економічних злочинів. Законопроектом визначаються завдання та повноваження БЕБ, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов’язки та відповідальність працівників, основи його співпраці з державними органами.
— гранична чисельність працівників Бюро може бути 4 тисяч осіб;
— посадовий оклад працівників, які мають спеціальне звання, не може бути менше ніж 20 прожиткових мінімумів. БЕБ розпочне свою роботу коли матиме 30% свого укомплектування;
— Бюро економічної безпеки України утворюється Президентом України відповідно до цього закону;
— координувати його роботу буде уряд.

Українські Національні Новини

Політика