kabmin-dozvoliv-klichko-priznachiti-svoyim-zastupnikom-figuranta-koruptsiynikh-skandaliv-gusteleva

Кабмін дозволив Кличко призначити своїм заступником фігуранта корупційних скандалів Густелева

 • 11704 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Кабінет міністрів України дозволив голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку призначити своїм заступником викритого в корупції голову комунальної корпорації "Київавтодор" Олександра Густелева. Про це йдеться в офіційному документі за підписом прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

"Шановний Віталій Володимирович! Кабінет міністрів України розглянув і погодив вашу пропозицію щодо призначення Густелева Олександра Олександровича заступником голови Київської міської державної адміністрації", - сказано в документі.

Нагадаємо, що Олександр густіла раніше неодноразово ставав фігурантом корупційних скандалів разом зі своїм екс-заступником, а зараз - главою Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентином Осиповим. Кияни вважають , що саме густіла в першу чергу винен в жахливому стані київських доріг і мостів. Вже після призначення Осипова Кияни на кількох акціях під КМДА та Офісом президента висловили свій протест проти розгулу корупції в столичній адміністрації.

Після відсутності реакції на їхні вимоги з боку Кличко, активісти зажадали від президента Володимира Зеленського звільнити його з посади голови КМДА.

Крім того, на сайті президента України була зареєстрована електронна петиція з аналогічними вимогами. У свою чергу відомі блогери та експерти-політологи підтримали вимоги киян, зазначивши, що якщо нова влада буде призначати і погоджувати на посаді корупціонерів під слідством, то скоро народ покаже і цієї влади на двері.

Раніше ЗМІ також повідомляли про близьку дружбу Олександра Густелева і Віталія Кличка. "Вони разом відпочивають, разом катаються на мотоциклах, разом ходять в баню. Крім того, густіла - один з головних" гаманців "Кличко. Саме тому столичний мер постійно відмазує главу" Київавтодору "від звинувачень в корупції і кримінального переслідування. Навіть після скандалу з Шулявським мостом, на якому Олександр густіла зі скандальним екс-главою "Укрбуду" Максимом Мікітасов вкрали мільйони ", - писали ЗМІ.

Українські Національні Новини

Політика