kabmin-gotuye-start-pilotnikh-proektiv-iz-vidbudovi-naselenikh-punktiv

Кабмін готує старт пілотних проектів із відбудови населених пунктів

 • 360529 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Кабмін визначив дати старту й перші проекти комплексної відбудови на звільнених територіях. Попередньо обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Повідомляється, що на виконання завдання Президента України відбулася нарада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо післявоєнного відновлення деокупованих територій Київської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Цитата

«Зокрема, було визначено дати старту й перші проекти комплексної відбудови на звільнених територіях. Попередньо обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом «build back better»», - йдеться в повідомленні.

Шмигаль повідомив, що закон, необхідний для початку масштабних проектів відбудови, ухвалений Парламентом і підписаний Президентом.

«Визначено п’ять населених пунктів, де стартує пілот. Ідеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо. Усе має комплексно відновлюватися з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик за принципом «краще, ніж було», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також учасники наради обговорили підготовку й ухвалення необхідних підзаконних актів для запуску механізму компенсацій за пошкоджене та знищене майно.

Доповнення

Наразі потреби України на відбудову зросли до 411 млрд доларів, проте ця сума не включає дані про втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Політика