kabmin-nadiliv-zagalni-zbori-naftogazu-sche-odniyeyu-funktsiyeyu

Кабмін наділив загальні збори "Нафтогазу" ще однією функцією

 • 10279 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Кабінет міністрів розпорядився, аби правління НАК "Нафтогаз України" до затвердження фінплану погоджувало із загальними зборами рішення щодо діяльності господарських товариств, акціонером яких є НАК, зокрема, щодо правочинів, які вимагали погодження наглядової ради компанії. Про це йдеться в урядовому розпорядженні від 27 березня, передає УНН.

"Правлінню АТ “НАК “Нафтогаз України” до затвердження... фінансового плану НАК... забезпечувати попереднє погодження із загальними зборами НАК... рішень правління стосовно діяльності господарських товариств, акціонером (засновником, учасником) яких є НАК,.. а саме щодо правочинів, передбачених статтями 70 і 71 Закону України “Про акціонерні товариства”, а також інших правочинів, для вчинення яких необхідне попереднє погодження наглядової ради НАК... відповідно до Статуту АТ “НАК “Нафтогаз України”, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 14 грудня 2016 року № 1044", - йдеться у тексті документа.

Додамо, Кабінет міністрів 6 березня ухвалив постанову, згідно з якою тип ПАТ "НАК "Нафтогаз України" змінено з публічного на приватне, його перейменовано в АТ "НАК "Нафтогаз України".

Змінено і статут "Нафтогазу". У новій редакції статуту вказано, що вищим органом компанії є загальні збори. Обрання та припинення повноважень голови і членів правління компанії належать до виключної компетенції загальних зборів. До цього у законодавстві визначено, що такі функції також у загальних зборів, утім, на підставі подання наглядової ради.

США відреагували на зміни до статуту "Нафтогазу".

Як повідомляв УНН, уряд продовжив контракт з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим до 22 березня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика