kabmin-nastupnogo-roku-otsifruye-cherez-aerofotozyomku-vsyu-teritoriyu-ukrayini-v-3d-modeli

Кабмін наступного року "оцифрує" всю територію України в 3D

 • 13772 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про початок тендеру на здійснення аерофотозйомки, яку планують провести у 2020 році. Про це він повідомив на особистій сторінці у Facebook, інформує УНН.

"Усю територію України оцифрують вже наступного року! Міжнародний тендер на здійснення такої аерофотозйомки вже оголошено. Це означає, що Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого", - повідомив Прем'єр.

На думку Гончарука, вся зібрана інформація стане при нагоді в рамках запуску земельної реформи. Таким чином кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території.

"Їх використовуватимуть і в проектуванні українських доріг. Це здешевить процес і зекономить час на будівництво, натомість - якість лише зросте. Завдяки аерофотозйомці можна буде ефективно зрошувати землі, що позитивно вплине на врожайність. Окрім того, держава зможе попереджати наслідки й ефективно реагувати в разі складних погодних ситуацій - затоплень, повеней, землетрусів", - зазначив очільник Кабміну.

В Уряді очікують, що аерофотозйомка територій матиме значний економічний ефект — "інвестори зможуть легко проектувати об’єкти, вкладати гроші в українську інфраструктуру".

Як повідомлялося раніше в УНН, Мінекономіки представив геопортал для боротьби з тіньовим обігом землі.

Українські Національні Новини

Економіка