kabmin-ne-bachit-mozhlivosti-pripiniti-tovaroobmin-z-ordlo

Кабмін не бачить можливості припинити товарообмін з ОРДЛО

 • 12018 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Уряд виступає проти "торгівлі на крові", але не бачить можливості повністю припинити товаробмін з непідконтрольними територіями. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає кореспондент УНН.

"Ми вислухали претензії і проблеми, які люди висували абсолютно справедливо і правильно - не має бути ніякої торгівлі на крові і махінацій, які б збагачували якихось людей, користуючись військовими діями допомогою перетину лінії розмежування різними вантажами, які не передбачені",- зазначив Рева і додав: "Я хочу звернути увагу, що повністю припинити обмін товарами з непідконтрольними територіями на сьогоднішній день, з точки зору економіки є неправильним, оскільки на сьогоднішній день є залежність України від багатьох зовнішніх факторів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін затвердив порядок вивезення і ввезення товарів в зону АТО

Як приклад він привів атомну енергетику, підкресливши, що "припинити в Російській Федерації закупівлю ТВЕЛів для наших атомних станцій, це значить мати дуже серйозні наслідки. Навіть фірма Вестінгауз, яка постачає паливо для наших атомних станцій, вона не забезпечує в повному обсязі на сьогоднішній день наші потреби. А є проблеми по вугіллю, коксуючому вугіллю і так далі".

Він зазначив, що прийняттям вчорашньої постанови уряд фактично вирішив ті проблеми, які були у держави, адже там вказана перспектива виконання відповідного указу Президента. "Тобто ми будемо йти до повної енергетичної незалежності України від будь-яких зовнішніх ризиків".

Українські Національні Новини

Політика