kabmin-ogolosiv-povtorniy-konkurs-na-posadu-golovi-nszu-scho-vidomo

Кабмін оголосив повторний конкурс на посаду голови НСЗУ: що відомо

 • 15405 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Кабінет міністрів України оголосив про старт конкурсу на посаду голови Національної служби здоров'я України. Про це в Facebook повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає УНН.

Деталі

За словами очільника МОЗ, в уряді вже визначилися два переможці на заступників голови НСЗУ.

Цитата

“Наразі маємо двох переможців на заступників голови НСЗУ (проходять перевірку), а від нового конкурсу очікую кандидатур для обрання гідного та амбітного очільника стратегічного для системи охорони здоров’я відомства з річним бюджетом понад 120 млрд грн”, - заявив Ляшко.

Деталі

Ляшко зазначив, що документи на посаду прийматимуться винятково через Єдиний портал вакансій державної служби.

Нагадаємо

Українські інфекційні лікарні скаржаться на НСЗУ через невиплату “ковідних коштів” та сприяння закриттю лікарень.

За розповідями провідних українських інфекціоністів, НСЗУ продовжують затримувати "ковідні виплати", призначені для лікування хворих коронавірусом, і оплату медичним працівникам, а епідеміологів перетворили на “сезонних працівників”.

Після відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова, в Україні почали закривати інфекційні боксовані лікарні, в яких лікують пацієнтів з коронавірусом.

Так, 31 травня, в Миколаєві позбавили фінансування єдину в області відновлену за європейськими стандартами лікарню, яка спеціалізується на інфекційних захворюваннях.

Головний лікар Світлана Федорова в інтерв'ю УНН розповіла, що НСЗУ принципово відмовлялася вносити лікарню в список медичних установ, яким надають "ковідні" пакети.

Представник НСЗУ Дмитро Самофалов заявляв, що облаштування лікарні нібито не відповідає вимогам, за якими надаються такі виплати. При цьому, озвучені правила ніде не прописані, але озвучені за "вимогам Офісу Президента".

Українські Національні Новини

Політика