kabmin-planuye-povernuti-10-nadbavki-vikhovatelyam-i-pidvischiti-zarplatu-vchitelyam

Кабмін планує повернути 10% надбавки вихователям і підвищити зарплату вчителям

 • 19021 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Уряд планує ухвалити рішення про повернення 10%-ї надбавки вихователям в дитячих дошкільних і позашкільних навчальних закладах, а також, з 1 січня 2020 року, підвищити зарплати вчителям шкіл, зокрема молодим. Про це заявив Прем'єр-міністрів України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми ліквідуємо ту несправедливість, яка була для працівників дошкільних і позашкільних навчальних закладів, профосвіти, які недоотримали 10% надбавки до своєї заробітної плати ще з січня 2019 року. Ми сьогодні ухвалимо це рішення, і для цих людей надбавка підніметься на 10%", - зазначив Гройсман.

За його словами, у той же час, уряд має змінити саму систему оплати праці для освітян. Тож, Кабмін має намір змінити цю систему таким чином, щоб вона стала стимулюючою і дала можливість вчителям отримувати гідну винагороду за їхню працю.

При цьому він додав, що це буде вже не єдина тарифна сітка, а більш прогресивна модель. Таким чином, за його словами, вже з 1 січня 2020 року українські вчителі отримають підвищення зарплати від 20 до 70%. Причому особливий акцент буде зроблений на молодих вчителів.

Нагадаємо, на реформу оплати праці педагогів наступного року необхідно 25 млрд грн, але загалом для впровадження змін потрібно більше інвестицій.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У лісосмузі на Львівщині знайшли труп чоловіка

     • 12705 переглядiв