kabmin-planuye-vplinuti-na-tarifi-zhkg-za-dopomogoyu-nizhchoyi-tsini-na-energonosiyi

Кабмін планує вплинути на тарифи ЖКГ за допомогою нижчої ціни на енергоносії

 • 11496 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Кабінет міністрів працює над тим, щоб знизити вартість енергоносіїв для унеможливлення підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства в регіонах. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за наслідками засідання Кабміну, передає кореспондент УНН.

"Ми зараз робимо все в уряді, разом із командою Президента, для того, щоб ціни на енергоносії - на електроенергію, на газ - були меншими, ніж минулої зими. Це дає нам можливість з оптимізмом дивитись і на вартість окремих тарифів", - зазначив Гончарук.

При цьому він наголосив на тому, що розмір тарифів на ті чи інші послуги в регіонах визначає місцева влада разом із НКРЕКП. На його думку, зниження вартості енергоносіїв не дозволить місцевій владі ініціювати підвищення тарифів.

Нагадаємо, уряд 15 листопада прийняв рішення “Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 560”. Як повідомили в Міненерго, рішення забезпечує стале проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів.

Українські Національні Новини

Політика