kabmin-planuye-zminiti-protseduru-schodo-dopomogi-z-bezrobittya-na-period-karantinu

Кабмін планує змінити процедуру щодо допомоги з безробіття на період карантину

 • 14454 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути низку питань, зокрема, постанову про змінення порядку надання та повернення коштів, які спрямовані на допомогу по безробіттю на період карантину. А також розпорядження про перерозподіл видатків для Мінекономіки на 2020 рік та законопроект про внесення змін до держбюджету. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний уряду.

Так, урядовці планують розглянути низку законопроектів, зокрема, про внесення змін до держбюджету на 2020 рік, а також про внесення змін до законодавства щодо обліку трудової діяльності в електронній формі.

Також планують розглянути проект розпорядження, яким уповноважити заступника міністра енергетики та захисту довкілля підписати угоду про внесок між Україною та ЄБРР щодо участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Окрім того, уряд планує розглянути проекти постанов, зокрема, змінити порядок надання та повернення коштів, спрямованих на допомогу по частковому безробіттю на період карантину, а також порядок формування та використання коштів Нацфонду досліджень України. Також планують запровадити експериментальний проект щодо замовлення дозволів на поїздки на території іноземних держав при виконанні перевезень в електронній формі.

Також планується розглянути проекти розпоряджень, зокрема, про погодження переліку земельних ділянок, що належать до земель оборони, на яких планується будівництво житла для військовослужбовців Служби безпеки та членів їх сімей, про перерозподіл видатків для Мінекономіки на 2020 рік, про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів зі створення меморіалу українських героїв.

Як повідомляв УНН раніше, пандемія COVID-19 матиме негативні наслідки для української економіки, так у деяких сферах економіки у ІІ кварталі 2020 року прогнозується потенційне зменшення частки зайнятості.

Українські Національні Новини

Політика