kabmin-pogodiv-vnesennya-zmin-do-zakonoproektu-pro-posilennya-zakhistu-prav-pratsivnikiv

Уряд погодив внесення змін до законопроекту про посилення захисту прав працівників

 • 15027 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні погодив внесення змін до законопроекту щодо посилення захисту прав працівників. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"Щойно ми підтримали законопроєкт, який імплементує найкращі європейські та світові практики", - написав Шмигаль.

Деталі

Згідно із законопроектом:

• з’явиться можливість укладати колективні трудові договори не лише між юридичною особою та колективом, а також між ФОПом та його працівниками;

• будь-які зміни в колективних трудових договорах будуть неможливі без ретельного пояснення та ознайомлення всіх працівників, що є конкретною директивою Європейського Союзу;

• посилюються права робітників у питаннях, які стосуються звільнення;

• низка положень будуть спрямовані на уникнення дискримінації людей під час прийому на роботу.

Доповнення

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект №5161, спрямований на врегулювання питання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі, або фрілансерів. Текст законопроекту з'явився на сайті парламенту 1 березня.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні в четвер, 4 березня, ухвалила в цілому проект закону № 0958, що має зменшити тиск на бізнес з боку контролерів за дотриманням трудового законодавства.

Українські Національні Новини

Політика