kabmin-priznachiv-novogo-glavu-derzhgeonadr

Кабмін призначив нового главу Держгеонадр

 • 9356 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Кабінет міністрів призначив керівника Державної служби геології та надр, яка є одним з найбільш корумпованих державних органів. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Роман Опімах — це людина, яка очолила Державну службу геології та надр – один з найбільш корупційних державних органів", - зазначив Гончарук.

За його словами, Опімах очолив орган з великою кількістю проблем і груп впливу, які ділили його, "роздираючи на шматки".

При цьому, Прем'єр додав, що головним викликом в цьому органі є наведення порядку і подоланні корупції, а також звільнення людей, які працюють на приватні інтереси бізнесменів.

Крім того, за словами голови уряду, новопризначений чиновник має провести інвентаризацію всіх активів служби для підготовки їх до приватизації через прозорі аукціони.

Довідка. Роман Опімах – з 2016 року виконавчий директор Асоціація газовидобувних компаній України – найбільшого об'єднання вітчизняних газовидобувних підприємств державної та приватної форм власності. До приходу в Асоціацію був радником міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань нафтогазового сектору, а також керівником відповідного напряму в Координаційному центрі зі зв'язків з Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, до цього Державну службу геології та надр очолював Олег Кирилюк. Його було звільнено у вересні Кабінетом міністрів.

На початку жовтня Кабмін оголосив конкурс на 13 високих державних посад, зокрема і на посаду голови Державної служби геології та надр.

Українські Національні Новини

Політика