kabmin-priznachiv-petra-kotina-prezidentom-naek-energoatom

Кабмін призначив Котіна президентом Енергоатому

 • 124171 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Кабінет міністрів України призначив Петра Котіна, який раніше виконував обов'язки керівника НАЕК "Енергоатом", президентом компанії. Про це повідомляє УНН, посилаючись на відповідне розпорядження №430-р, яке підписав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Цитата

"Призначити Котіна Петра Борисовича президентом державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків на строк не більше 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Також зазначається, міністр економіки Юлія Свириденко має підписати контракт з чинним президентом НАЕК.

Нагадаємо 

31 березня 2020 року Кабінет міністрів призначив Петра Котіна тимчасовим в.о. президента "Енергоатому". Попередній т.в.о. Павло Павлишин був звільнений.

Петро Котін закінчив Московський інженерно-фізичний інститут за спеціальністю "Атомні електростанції і установки". Після завершення навчання в 1985 році почав працювати оператором реактивного цеху Запорізької АЕС. Він визнаний експерт світового рівня в галузі ядерної та радіаційної безпеки. З 2 квітня 2020 року виконуючий обов'язки президента Державного підприємства Національної атомно енергогенеруючої компанії "Енергоатом". Один з провідних експертів з напрямку есплутаційної перевірки на світових АЕС.

Українські Національні Новини

Політика