kabmin-priznachiv-upovnovazhenogo-z-pitan-osib-zniklikh-bezvisti-za-osoblivikh-obstavin

Кабмін призначив Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

 • 272176 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Кабінет міністрів України призначив Олега Котенка Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (далі – Уповноважений). Він підпорядковується Віце-прем’єр-міністрові України – Міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Ірині Верещук). Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Кабінету міністрів.

Деталі

Уповноважений є посадовою особою Мінреінтеграції, на яку покладено обов’язки щодо координації розшуку зниклих та вирішення інших пов’язаних з цим питань відповідно до Закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин".

Цитата

"Загалом діяльність Олега Котенка буде зосереджена на зборі та узагальненні даних про військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих окупантами, у тому числі – і з-поміж мирного населення з обох сторін воєнних дій, - йдеться в повідомленні.

Олег Котенко вже має досвід такої роботи. З 2014 року він очолив Громадську організацію "Група "Патріот". Окрім обміну полонених, її фахівці займалися й розшуком зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ. За увесь час діяльності вдалося звільнити близько 300 осіб.

До слова, новопризначений ще й активний учасник Революції Гідності та бойових дій в зоні АТО. З початку широкомасштабного вторгнення росії чоловік також пішов на захист української держави у Київській області.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майора Ігоря Танцюру. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. 

Українські Національні Новини

Політика