kabmin-prodovzhiv-adaptivniy-karantin-v-ukrayini-do-31-lipnya

Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 липня

 • 35650 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Кабінет міністрів проголосував за продовження адаптивного карантину в Україні до 31 липня. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“Проектом акту пропонується продовжити на території України та регіонів з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах карантин до 31 липня 2020 року. Також ми пропонуємо ввести додаткові ознаки щодо нашого карантину і щодо заходів. Головне - це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я. Якщо вона перевищує 50% - то треба посилювати карантин. Потім, середня кількість тестувань, яка проводиться. Вона встановлюється зараз на рівні не менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів. Потім коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Показник динаміки зростання випадків інфікування”, - сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він зазначив, що це показники, які будуть давати змогу чітко відслідковувати ситуацію на території кожного регіону в умовах адаптивного карантину.

“Якщо погіршуються в тому чи іншому регіоні, відповідно, ці ознаки, то рішенням комісії регіональної ТЕБ та НС ухвалюється рішення щодо посилення або щодо пом'якшення карантинних заходів з урахуванням подання головного санітарного лікаря в тому чи іншому регіоні”, - додав Максим Степанов.

Проект акту проголосували з доопрацюванням з секретаріатом Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що Кабмін планує продовжити адаптивний карантин до 31 липня.

Українські Національні Новини

Політика