kabmin-proponuie-zbilshyty-na-15-tysiach-chyselnist-prykordonnoi-sluzhby

Кабмін пропонує збільшити на 15 тисяч чисельність прикордонної служби

 • 28739 переглядiв

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 000 осіб протягом року після закінчення або скасування воєнного стану в Україні.

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, яким пропонує збільшити чисельність Державної прикордонної служби на 15 тис. осіб протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України. Про це повідомив постійний представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Деталі

Він повідомив, що схвалено проєкт закону "Про внесення зміни до пункту 1 розділу IX "Прикінцеві положення" закону України "Про Державну прикордонну службу України". Документ передбачає встановлення загальної чисельність ДПСУ протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України на рівні 75 тис. осіб, у тому числі д67 тис. військовослужбовців.

Зазначається, що законопроект розроблено для того, щоб в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та адекватно реагувати наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Доповнення

У березні 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7161, який збільшив в особливий період загальну численність Держприкордонслужби на 7 тис. осіб до 60 тис. осіб, у тому числі 52 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський оголосив про плани збільшити кількість українських прикордонників, щоб посилити захист від російської агресії та забезпечити довгострокову безпеку кордонів після війни.

Онлайн-зустрічі з ДПС та скасування штрафу за помилкову сплату податків: Зеленський підписав закон про зміни у Податковому кодексі14.03.24, 13:35 • [views_0]