kabmin-rozroblyaye-programi-pidtrimki-sotsialno-nezakhischenikh-verstv-naselennya-shmigal

Кабмін розробляє програми підтримки соціально незахищених верств населення - Шмигаль

 • 23830 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд розробляє програми покращення становища соціально незахищених верств населення, зокрема - у сфері пенсійного забезпечення та для малого та мікробізнесу. Про це він розповів на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Говорити про те, що ми сьогодні будемо активізовувати соціальні програми та роздавати гроші - доволі складно для держави у кризовий момент. Тому це буде неправдою і популізмом. Але програми по покращенню становища соціально незахищених верств розроблені міністерством (Мінсоцполітики – ред.), і будуть презентовані міністром", - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що багато зроблено з точки зору пенсійного забезпечення, з точки зору накопичувальної системи в Україні.

"Будемо презентувати та запроваджувати її м’яко, але це буде вагома реформа, що дасть нам всім змогу управляти своїм пенсійним забезпеченням у майбутньому. Ми будемо працювати над підтримкою тих верств населення, що сьогодні страждають найбільше – малий та мікробізнес. І тут проблема полягає більше навіть не у соцпідтримці, а в економічній", - резюмував прем’єр.

Нагадаємо, що в Україні з початку карантинних заходів отримали статус безробітного понад 514 тис. людей, з них 124 700 вже працевлаштовані.

Українські Національні Новини

Політика