kabmin-skhvaliv-reorganizatsiya-kazennikh-pidpriyemstv-u-komertsiyni-derzhpidpriyemstva

Кабмін схвалив реорганізацію казенних підприємств у державні комерційні

 • 15876 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає реорганізацію казенних підприємств шляхом їх перетворення у державні комерційні підприємства, що дозволить покращити якість засобів реабілітації та послуг для людей з інвалідністю. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

"Уряд прийняв постанову, яка передбачає реорганізацію казенних підприємств шляхом їх перетворення у державні комерційні підприємства", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що відповідне рішення було прийняте 19 лютого 2020 року і дозволить покращити якість забезпечення людей з інвалідністю технічними засобами реабілітації – протезами, ортезами.

"Реорганізація казенних підприємств дозволить покращити якість засобів реабілітації та послуг для людей з інвалідністю", – сказала міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше 1% дітей з інвалідністю отримують соцсупровід.

За її словами, планується реорганізувати 8 підприємств, що входять до сфери управління Мінсоцполітики і забезпечують технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю.

"Рішення допоможе підприємствам налагодити конкурентоспроможне виробництво в умовах ринку, на якому сьогодні працює близько 90 компаній. Це, у свою чергу, дозволить зробити засоби реабілітації більш якісними, враховувати індивідуальні потреби людей з інвалідністю, у тому числі дітей. Крім того, оскільки ці підприємства надають реабілітаційні послуги, ринкові умови дозволять покращити також якість послуг, а не лише технічних засобів реабілітації. Тобто це можливість для наших підприємств підвищити власну ефективність та конкурувати на ринку, а не фактично утримуватися від нього", – зазначила Юлія Соколовська.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський схвалив посилення захисту людей з інвалідністю при забудові міста.

Українські Національні Новини

Політика